HTML

Autós átverések

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy leleplezzük a magyarországi és külföldi autóvásárláskor történő csalásokat, szervizekben történt átveréseket, bolti-, és alkatrészvásárlási füllentéseket, hazugságokat. Ezen az oldalon nics kertelés, csak a kiábrándító és kemény igazság. Az okos ember más kárából tanul, ezért remélem a posztok olvasásával elkerülhetik a csalásokat, átveréseket. Szeretné saját tapasztalatait, kellemetlen élményeit megosztani? Küldje el e-mailben, mi pedig garantáltan megjelenítjük oldalunkon. autosatveresek@gmail.com

Friss topikok

Tudatlan szerelő?

2007.12.21. 21:56 autosatveresek

Műszaki vizsga előtt Seat Toledomat elvittem a szomszédom által ajánlott szerelőhöz, ő intézte a vizsgát is, ami után értesített, hogy kész az autó, mehetek érte. Mivel előre nem egyeztünk meg a szerelési díjban, az olajcserével, két első fékbetét cseréjével, anyaggal együtt 50.000 Forintot fizettem. Az autóról tudni kell, hogy 7” szélességű alufelni van, ami bevert a kerékjárati ívbe, ezért a doblemez szélét karosszérialakatossal felhajtattam, a lengéscsillapítókat pedig sport változatra cseréltem, mely jóval keményebb volt a gyárinál, így a kerék nem ért hozzá semmihez, még megterhelt állapotban sem. 18.000 forint volt darabja, és kb. 5000 kilométert mentem vele. Elhoztam az autót és két nappal később, mikor négyen ültünk az autóban, az egyik bukkanónál bevert a kerék a dobba. Felhívtam a szerelőt, hátha tudja, hogy ez mitől történhetett. Erre annyit felelt, hogy azt elfelejtette mondani, hogy a hátsó lengéscsillapítókat lecserélte, mert egy barátjának valami gépével kimérték, és a lengéscsillapító nem mutatott semmit, de ne izguljak, mert ez már benne volt az árban. Azonnal visszamentem a műhelybe, hogy magyarázatot kapjak arra, hogy kérdés nélkül miért cserélte ki a lengéscsillapítókat. Azt állította, hogy ő ilyen kikeményített lengéscsillapítóval nem találkozott, és ő azt hitte, hogy rossz. Mondtam neki, hogy hinni a templomban kell, és azonnal szerelje vissza a régit, mire ő csak a vállát vonogatta, és azt válaszolta, hogy már kidobta, és ez már nem az ő gondja. Véleményem szerint tisztában volt vele, hogy mit szerelt ki az autóból, és gyorsan túl is adott rajta, velem kifizette azt amit beszerelt, és még a szerelési díjat is elkérte tőlem. Próbáltam vele egyezkedni, de folyton csak azt hajtogatta, hogy pénztártól való távozás után reklamációt nem fogad el. A lengéscsillapítókat le kellett cserélnem, ami plusz újabb tízezrekbe került, így összesen kb. 80.000 forintot buktam a szerelőn.

Számomra az eset tanulsága az, ha a következő alkalommal szervizbe viszem az autót, a szerelőnek papírra írom az elvégzendő feladatokat, megkérem, hogy a kicserélt alkatrészeket tartsa meg, és a munka elvégzése után pedig leellenőrzöm a kicserélt alkatrészeket.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://autosatveresek.blog.hu/api/trackback/id/tr75271901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terveüdekszi 2007.12.29. 10:19:55

Leállhatnék kötözködni, hogy mi a fasznak 7" széles kerék egy Toledóra.... Meg mi a fasznak rázatod szét a testedet kőkemény futóművel, és teszed tönkre a futóműveet.... Csak azért hogy pár félnótás füttyensen hogy "Ejha!"?!

A szerelő hozzáállása no comment. Kérdezzen mielőtt bármihez hozzányúl. Én simán kiverném belőle a pénzt.

Koki 2007.12.29. 11:55:09

:) ez jó, végre egy jó hír. Egy pöcs beszopta.
Megérdemelted, gondolom valami pöcs strítracsingos barom vagy azok járnak ilyen felnikkel meg ültetett, keményített telóval. Gondolom a kibasott kályhacső sportkipufogó is ott figyel hátul...

Az autó közlekedésre való, ha sportkocsit akarsz, akkor vegyél sportkocsit, ne buzizd azt ami nem arra való.

Ha meg olyan tökös sportos csávó vagy, ezt az ügyet el kellett volna hogy intézd a szerelővel. Úgyhogy csak egy plázamajom vagy, aki arra élvez el hogy 7-es a felnije. Szegény te.... még nem szóltak hogy az ilyen autókat inkább kiröhögik a normális csajon, nem élveznek rá. Aki erre gerjed, na az olyan plázaszutyok mint te. Ja persze neked az való bocsi, akkor hajrá de ha valaki egyszer telenyomja purhabbal a sportkipufogódat egy éjjel, ne csodálkozz.

klacus 2007.12.29. 17:58:54

Hát Koki nagy paraszt vagy...:-)

Valaki erre gerjed, hogy az autójára költ és kész. Továbbá, ha ültél volna értelmes autóban, akkor tudnád, hogy a kanyarsebessége nem gyengén változik. Ha a felfüggesztés kemény az arra való, hogy egy előzésnél ugyen ne döljön már be a kasztni a gyári beállítású motorral, meg a futóművel. Nekem egy 1,6-os fordon figyelnek komolyabb felnik, és bizony ég és föld a kettő közötti különbség, főleg hogy afutómű is át lett alakítva egy cseppett. Mielőtt lemajmoznál elárulom, hogy a feleségem hajtja :-P és 3 gyerek mellett nem kell egyőnknek sem mások figyelme...

Szerintem ne menj vissza a szerelőhőz, gondolom szánmla nyitu, ezért írj egy levelet az Apehnak és csá. Ezt szerintem fújhatod, vedd úgy hogy tanulópénz. /A kocsimat Én magam viszem műszakira, mert nem nagy ügy./ Előtte belibbenenk vele egy állapotfelvételre, ahol látom, hogy mi van a géppel. Utánna beszerzem a cuccokat amik kellenek, aztán gyia a szerelőhőz. Itt is érdemes régi jól bevállt emberekhez fordulni, bár az a jobb ha van időd és végígvárod a szerelést.

Persze tudom ez idő, meg pénz, node mennyi kár ért? Mennyi időd megy rá? Ezt kell meggondolni, hogy 2 évente egyszer tudok-e rá szakítani időt vagy sem.

CrazyHorse 2008.01.22. 20:51:39

Koki: mekkora egy tahó vagy. Te meg biztos az a gyökér 1.0 sofőr vagy, aki irígykedik egy olyan autóra ami ki néz valahogy. A csajok meg nem élveznek semmilyen kocsira. Gondolom te is olyan paraszt vagy, aki purhabbal mászkál éjjel az utcán, Remus-ra kutatva. Szánalmas kispolgár vagy ecsém.

Kakszi Lajos 2008.01.26. 22:24:54

Hűű 7" felni mi? legalább 1.4-es a verda mi? Tuti hasíthat ;)

RR 2008.10.16. 14:37:49

olvasatom szerint ez a ma tipikus én csak úgy hívom őket, hogy "apucikisfia kinyalt majmok" tipusú emberke. Akinek semmire nincs ideje a csaja meg a plázába járkáláson kívül, leteszi az autót a szerelőhöz,és majd csak akkor megy érte amikor készvan, nem nézi át a munkát, mivel nem is ért hozzá.
A másik pedig az, hogy egy autót nem lehet csak úgy átalakítani, a gyáritól eltérő lengéscsillapítókat tenni bele. Majd ha kezedben van a NKH álltal kiadott átalakítási engedély, a nagyobb felni és a gyáritól eltérő lengéscsillapítükra, akkor gyere ide szakembereket osztani.
kicserélte a lengéscsillapítókat? Te odavittél neki negy ENGEDÉLY NÉLKÜL átalakított futóműves autót, hogy készítse fel a vizsgára, a szerelő lelkiismeretesen lemérette a lengéscsillapítót és kicserélte, mert különben nem felelt volna meg és a tragacsod bukott volna a vizsgán mint a részeg ló! A szerelő csak a dolgát végezte, felkészítette az autót és levizsgáztatta. Mégegyszer hangsúlyozom, hogy te nem konkrét feladat elvégzésére adtál utasítást neki, hanem ara hogy az autód alkalmas legyen a műszaki vizsgára. Ebnbe belefér a kicserélt lengéscsillapító.

ha meg annyira érdekelt volna a kocsid nem a csajodat dugod, meg a plázában üllsz hanem odamész és végignézed mit csinál a szerelő. De neked dolgod van mindg, nem érsz rá, utánna meg szövegelsz, hogy téged hogy átvertek..

Megérdemelted!
A kályhacsőről meg anynit, hogy örülj neki, hogy elintézte a szerelő hogy a kocsid vizsgát meg zöldkártyát kapjon!

Véleményem szerint pont az ilyen kis tuningcsődöröket kelene kitiltani az utakról, a vizsgabiztos helyében pedig ott azonnal lekapartam volna a kocsidról mind a műszaki, mind pedig a zöldkártya plakettet. Aztán lehet menni átalakítási engedélyért az NKH hoz, meg ugyanoda vizsgázni.

Remélem egy NKH közúti ellenörzéskor elkapnak és érvénytelenítik a műszakid az átalakítások miatt a zöldkártyát meg a nem gyári kipufogó miatt!
süti beállítások módosítása