HTML

Autós átverések

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy leleplezzük a magyarországi és külföldi autóvásárláskor történő csalásokat, szervizekben történt átveréseket, bolti-, és alkatrészvásárlási füllentéseket, hazugságokat. Ezen az oldalon nics kertelés, csak a kiábrándító és kemény igazság. Az okos ember más kárából tanul, ezért remélem a posztok olvasásával elkerülhetik a csalásokat, átveréseket. Szeretné saját tapasztalatait, kellemetlen élményeit megosztani? Küldje el e-mailben, mi pedig garantáltan megjelenítjük oldalunkon. autosatveresek@gmail.com

Friss topikok

Újabb átverés

2007.12.23. 02:10 autosatveresek

"A következő történt velem. Elhatároztam, hogy veszek magamnak egy használt autót. Sokáig nézelődtem is, hogy megtaláljam a legmegfelelőbbet. Anyukám egyszer csak hívott, hogy a szülővárosomban talált egy nagyon jó autót. Mivel én Pesten lakom, így csak az internetes hirdetést tudtam megnézni. Ő elment és megnézte személyesen, ment is vele egy próbakört. Minden megfelelőnek tűnt, így fizetett 50000Ft előleget, hogy a hétvégéig tartsák az autót, amíg haza nem megyek, hogy én is jobban szemügyre vehessem. Pénteken első utam rögtön a kereskedőhöz vezetett. Elég sokan vártak az úrra, aki a használt autókkal foglalkozott, így azt mondta, nem nagyon van ideje most megmutogatni az autót. Gondoltam bízhatok anyukám ítélőképességében és anélkül, hogy láttam volna az autót aláírtam a papírokat, befizettem az önrészt és hitelt igényeltem a banknál. A papírok elintézése után kaptam egy másolatot a forgalmiról, hogy intézhessem közben a biztosítást. Ekkor jött az első meglepetés.

Az Interneten feltüntetett 82 lóerő helyett csak 75 lóerős volt az autó. Mikor rákérdeztem a kereskedőnél mély elnézést kért, hogy véletlen téves adat lett feltüntetve. Nem sokat foglalkoztam a dologgal nem olyan fontos ez számomra. Majd egy hét múlva mehettem is az autóért. Szépen kihozták megmutogatták. Mikor kérdeztem, hogy mi hol található, akkor derült ki, hogy nincs benne légzsákkikapcsoló, ami az Interneten még volt az autóban. Majd kiderült, hogy nem elektromos a két visszapillantó-tükör, ami az Interneten szintén szerepelt. Ekkor már igazán mérges lettem. Persze tudom, hogy mindez az én hibám, mert tényleg meg kellett volna néznem az autót, de ki gondolta volna, hogy ennyi mindent tévesen írnak ki az internetes hirdetésben? Anyukám meg nem sokat foglalkozott az extrákkal, mert hogy azt úgy is láttam Interneten és megfelelő volt. Ő inkább az autó állapotát nézte, ismerős ellenőrizte műszakilag. Kereskedőnél, mikor próbáltam magyarázatot kérni a sok téves információra, de csak elnézést tudtak kérni, és azzal védekeztek, hogy ők mindent elmondtak anyukámnak. Na ez volt az, amire tényleg nem tudtam mit mondani, mert lehetséges, hogy mondták neki, csak hát ő meg nem figyelt arra, hogy most ez így volt-e az Interneten. Tudom, hogy nekem innen már semmi lehetőségem a reklamálásra, meg ettől függetlenül még mindig megérte az autó. Csak hát dühítő, hogy ilyen arcátlanul hazudhatnak a hirdetésben."

www.fogyasztovedelem.com

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://autosatveresek.blog.hu/api/trackback/id/tr37272977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EatClean · http://cleaneating.blog.hu 2007.12.28. 10:59:08

Ez sok helyen megy így. Ilyenkor fel kell hozni, hogy pedig az neked nagyon fontos lett valna és így talán ügyesen lehet lefaragni az árból.
De ha megérte akkor nincs olyan nagy gáz :)

Bubba_OL 2007.12.29. 09:24:03

Jó, de az átírt behitelezett, átadott autó árából mit gondolsz mit lehet lefaragni utólag? Gondolom ez egy új autó kereskedés használt részlege volt, ami ugyan nagy odafigyelést és energiát soha sem kap a kereskedés vezetése részéről, leginkább az új autók eladásának támogatása miatt van fenttartva (a használt beszámítás miatt). Egyébként, ha bemész egy kereskedésbe és a használt kereskedő azt mondja neked, hogy sokan várnak rá és nem tudja megmutatni az autót, hát akkor én legalább megvárnám, hogy ráérjen vagy kérnék másnapra időpontot. Miaz, hogy nem ér rá megmutatni az autót? A kereskedő azért van, hogy kinyalja a popsikád, te pedig nála költsd el a pénzed. Szerintem légy máskor kicsit határozottabb... (természetesen ez nem menti fel a kereskedőt a hirdetésben pontos adatok feltüntetése alól, de tudod mindenhol vannak hülyék akik hibázhatnak)

Zolee 2007.12.29. 09:30:55

Ezt most komolyan le merted írni? Autót venni látatlanba? Normális vagy? Ez Magyarország EMBER! Ott vernek át, ahol lehet! Ébresztőőőő!

soco 2007.12.29. 09:40:36

Muhahaha :) részvétem. Ha legközelebb autót veszel szólj :) had röhögjem végig :)

lilian 2007.12.29. 10:02:01

Ha megvan a hirdetés, elvileg perelhetnéd érte. Csak sajnos ezek olyan hibák, amit egyszerű megnézéssel is észre lehet venni, szóval esélytelen.
A mai világban komolyan azt hitted, hogy valós dolgokat írnak a hirdetésekbe? Álmodj, királylány... Nagyon fiatal vagy egyszerűen nagyon naiv lehetsz.

Terveüdekszi 2007.12.29. 10:22:25

Anyukát küldeni megnézni? Az enyém azt se szúrná ki ha csak 3 kereke lenne. :-DDDD

klacus 2007.12.29. 10:29:09

Te vagy az ideális ügyfél. :-) Nem megbántás, de ha akkora netes vagy elolvashattál volna pár fórumot, akárhol, hogy hogyan is megy ez...

Divixy 2007.12.29. 10:29:42

Kedves Zolee, Soco barátaim! Szerintem ez a blog nem azért létesült, hogy a beírókat b@szt@ssuk. Valszeg ők is tisztában vannak vele, hogy hibát követtek el. Ezzel csak azt érjük el, hogy senki nem írja meg a saját sztoriját, mert tart kommentezők gyalázkodásától. Pedig lehet, hogy épp egy tanulságos történetet osztana meg velünk. Könyörgöm a cégeket meg ne kíméljük már! Nevet, címet, infót minden nepper féregről!!!

klacus 2007.12.29. 10:49:29

Sturcz Autó Székesfehérvár. Szeretnek adásvételt hamisítani, a kocsik jók, csak átbasznak. Majdnem engem is..

Az volt a jó, hogy az autó adásvételének kondicíóit rögzítettük az eladás elött az előlegnél. Ragaszkodtam hozzá, hogy legyen rajta az autó vételára is, nyilván az előleg is, és a százalékops kifejezés, meg céges aláírás, bélyegző stb.

Az adásvétel után 3 hónappal keresett meg a CIB lizing, hogfy ugyan fizessek már cascot, mert kéne. Hát nem fizettem, az álatluk megkapott adásvételi, meg az Én adásvételim között volt egy apró különbség, a vételár, meg az önerő. A bankot megkeresve is kiderűlt, hogy ahitelösszeg az ugyanakkora, csak az önrész nem stimmelt, meg a vételár :-)

A kereskedő miután megtudta mi a bajom, nem reagált a telefonhívásokra. Megkerestem személyesen. Az volt a megoldás, hogy kifizette az általa megkavart helyzet miatti önrészkülönbözet felét, a másik felét meg kifizettem Én. A szerződésmódosítást Ő. Hát nem volt egyszerű eset. 6 hónap idegörlés, de azért összebratyiztam pár emberrel. Ahogy hallom azóta nekik volt még pár ilyen esetük.

Az ütőkártya persze az előleges papír volt. Amin minden szerepelt. A kereskedőnek nem is kellet mást mondani, mint hogy APEH meg TB.

isti77 2007.12.29. 11:27:12

Kitalálhatom, milyen autó? Mitsubishi Colt/Lancerre tippelek, a '96-2003-as szériából. Azoknál volt 75 LE-s az 1,3-as 12 szelepes (2000-ig), és 82 a 16 szelepes (utóbbi az újabb).
Lehet, hogy tévedek, de valahogy egyből ez ugrott be.
Amellett, hogy látatlanba vetted az autót, kár minden mást megemlíteni, de azért a hivatalos gyártói/márkakereskedői honlapokon meggyőződhetsz róla, hogy a műszaki adatok valósak-e, stimmel-e az évjárattal, a motor és a (mondott) felszereltség passzol-e stb.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.22. 23:15:15

"Gondoltam bízhatok anyukám ítélőképességében és anélkül, hogy láttam volna az autót aláírtam a papírokat, befizettem az önrészt"

erre csak akkor van mentség, ha anyukád véletlen pont autószerelő, de akkor se nagyon

astonka 2011.08.09. 23:24:39

Az én történetem kicsit kacifántosabb.
2011.07.29.-én vásároltam egy Mercedes Vito 112CDi tip.-ú tgk.-t ÁRMAI TAMÁS Százhalombattai biztonsági ajtó kereskedőtől.A hirdetés így hangzott: Valóban 220.000km.-rel, megkímélt állapotban, nem rohad, megbízható, azonnal munkára fogható. Sajnos jóhiszeműen megvettem az autót, másnap a szerelőnél a következők derültek ki: Az autó legalább 5-600.000km.-t futott, motorjára 250-300.000Ft.-ot kellene költeni, az alja, a vázszerkezet és a küszöbök abnormális módon el vannak rohadva(jav. min.150.000Ft.).Ez csak a hibák jelentősebb része.Az autót 675.000Ft.-ért vásároltam, ha az említett hibákat, valamint a tudott egyébb hibákat kijavíttatom, mégegyszer ennyit kell ráköltenem.Így közel 1.400.000Ft.-ért lehet egy kb. 800.000Ft.-ot érő autóm.Az eladó a reklamációkor szinte a pofámba röhögött, elmondása szerint őt is átverték, ergo ő is keresett egy balekot, és nevetséges 50.000Ft. kárpótlást ajánlott fel. Kérdésem a következő: Ki merne felelősséggel vásárolni biztonsági ajtót tőle, tudván, hogy milyen csaló,szélhámos módon, szándékosan megtévesztő hirdetéssel ad el autót. Az én fejemben biztos az fordulna meg legelőször, mi van akkor, ha nem adott ide minden kulcsot, vagy magának is másolt egyet? Biztos nem érezném magam biztonságban a tőle vásárolt biztonsági ajtó mögött!!

jeguska 2013.11.29. 09:04:35

üdv kérjétek meg az eladót fáradjon be veled a márka kereskedésbe szervizébe és kérje ki az autó előélet,vagy kártörténet.Ezután át tudod nézni a javításokat, töréseket sőt a kilométer óra állását, vagy ha ő nem ér rá akkor adjon egy meghatalmazást neked is ki fogják adni.Erre nem hajlandó köszönés nélkül ott kell hagyni a fenébe.Még egy lehetőség felírni az alvázszámot vagy ő vagy te titokban,és irány márkakereskedés szervizébe honorárium fejében ki is nyomtassák neked.

Sandokan25 2014.05.01. 11:49:24

@klacus: Én is tapasztaltam hogy a Sturcz Autó Székesfehérvár egy csaló kereskedés. Ügyes alkalmazottak működtetik a hintát - ha esetleg a tulajnak panaszkodnál, ő szervezi az egészet.

baacuba 2014.10.17. 20:15:19

@Sandokan25: ki tudnád fejteni bővebben a tapasztalataidat?

okleveles naiv 2020.05.21. 12:53:46

Vadász, vadász, te... :D

Amúgy nincs is annál szebb, ha az eladó nem ér rá a vevővel foglalkozni.
Oppácska, de eladó nélkül hogy vette meg az autót?
Akkor mégis ráért?

Öröm az ürömben a jó állapot, h mégis megérte a vétel.
süti beállítások módosítása