HTML

Autós átverések

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy leleplezzük a magyarországi és külföldi autóvásárláskor történő csalásokat, szervizekben történt átveréseket, bolti-, és alkatrészvásárlási füllentéseket, hazugságokat. Ezen az oldalon nics kertelés, csak a kiábrándító és kemény igazság. Az okos ember más kárából tanul, ezért remélem a posztok olvasásával elkerülhetik a csalásokat, átveréseket. Szeretné saját tapasztalatait, kellemetlen élményeit megosztani? Küldje el e-mailben, mi pedig garantáltan megjelenítjük oldalunkon. autosatveresek@gmail.com

Friss topikok

Ismét egy tipikus átverés

2008.01.16. 21:33 autosatveresek

"Egy autókereskedésben vettem egy használt autót. Internetes hirdetés nyomán jutottunk el hozzá. A meghirdetett autóra azt írta, hogy van benne rádió, központizáras, "jó motorral!!". A valóságos autóban nem volt sem rádió, sem központizár, de mivel szép állapotban volt megvettük. Az eladó az autó állapotáról semmit nem mondott, amit mi észrevettünk azt ismerte csak el. Állapotfelmérő lapot nem kaptunk.
Csak otthon vettük észre, hogy sem biztosítás, sem érvényes zöldkártyája (január óta!) nincs az autónak (erről sem szólt). Miután elvittük zöldkártyáztatni( a vételt követő 13.napon), közölte velünk a szerelő, hogy ez az autó bizony NEM fog zöldkártyát kapni, dől az olaj a kipufogón, a motor teljesen rossz. Most van egy autóm, mely bár "működik", de nem tudom használni forgalomban.
Az adásvételin magánszemély szerepel. Továbbá szerepel egy olyan pont is melyben az eladó kijelenti, "hogy a gépkocsi jövőben előforduló hibáiért szavatosságot nem vállal". "

fogyasztovedelem.com

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://autosatveresek.blog.hu/api/trackback/id/tr29300147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

volante · http://volante.blog.hu 2008.01.17. 08:47:40

A vevő simán bírósághoz fordulhat, és egy műszaki szakértő segítségével bizonyíthatja, hogy a hiba már a vásárlás előtt fennállt, az eladó pedig őt erről nem tájékoztatta. Utána pedig elállhat a szerződéstől (visszakérheti a pénzt).

zack 2008.01.18. 09:32:56

Én eddig két használt autót vettem az elmúlt öt évben, magamnak meg a nejemnek. Nem alkudoztunk sokat de mindkettőnél kikötöttük a friss műszakit és zöldkártyát. Az egyiknél még így is átvertek gyengén. A vásárlás után másnap szerelőhöz vittem aki azonnali fékbetét cserét követelt (nem javasolt - követelt). Szerinte annak a kocsinak csak a papírjai voltak vizsgázni. Ezenkívül a mai napig szépen megy mindkettő. Jó vételek voltak.

Ex Termesz · http://karvolt.blog.hu 2008.01.22. 19:20:03

alapvető dolog, használt autót szervízben átnézetni, ott hagysz max 10ezret, de az ilyen szívást megspórolod. utólag bizonyítsd be, hogy például nem cseréltél benne motort...

CrazyHorse 2008.01.22. 20:04:48

niemand: a motorcsere viszonylag nehéz a motorszám miatt.
Az, hogy a szerződésben az van, hogy nem vállal semmi szavatosságot, az egy dolog. Törvény által van kötelezve a 3 hónap szavatosság vállalására.

Káposztakukac 2008.01.22. 21:49:42

azért ennyire hanyagul eljárni több százezres, vagy akár milliós beruházás előtt...

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.01.22. 22:02:55

Képzelt riport egy autóvásárlásról:
-...és mondja, miért kereskedőtől vásárolt ?
-Arra gondoltam, egy autókereskedő cégben mégiscsak jobban megbízhatok, no meg, ha gond van, lesz kihez fordulni.
-Most, hogy probléma merült fel, megkereste a céget?
-Nem, mert az adásvételin egy magánszemély neve volt.
-Tehát mégsem a kereskedőtől vette az autót?
-Nem, magánszemélytől.
-Miért írta alá így a szerződést?
-Ööööö... ööö... ö-ö-ööö....

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.22. 22:57:53

én nem értem, ha valaki nem ért hozzá, miért nem kér segítséget egy ismerőstől???

utólag mi a frászt lehet csinálni, jó hogy nem 5 éve múlva jössz rá hogy átvertek

a használt autó téma a világon MINDENHOL (a tévedésekkel ellentétben Németországban is sokszor) nagyon csúszós parkett

aki nem ért hozzá és mégis maga akarja csinálni, számoljon vele, hogy cumival a szájában távozik

movhu 2008.01.23. 09:49:34

A szavatossági igény nem zárható ki a szerződésben. A Ptk. rögzíti, hogy vele ellentétes pontok rögzítése szerződésben semmis, azaz tök felesleges ilyet belerakni. Viszont nagy reményket ne fűzz hozzá, az első ügyvédi megkeresésig nem nagyon szoktak mit tenni. Azért jelezd feléjük, hogy erre az útra viszed a dolgot.
süti beállítások módosítása